Van Patroonmaker naar Fitspecialist bij Favourite Forms

Mathilde Kester, oprichter van Favourite Forms

Omdat Mathilde er nu eenmaal van houdt een technisch goed product te maken, koos zij na haar mode-opleiding in Amsterdam in 1990 voor het vak van patroonmaker. Zij startte haar carrière bij het dameslabel Miël Mode. Werkte bij Interface Fashion, Vanilia en daarna vele jaren voor kinderlabel Imps & Elfs. Voor hun werkte Mathilde ook in landen als Turkije, China en India om in samenwerking met de werknemers in de textielfabrieken mooie collecties te ontwikkelen.

In 2007 vestigde Mathilde zich als zelfstandig patroonmaker en startte zij haar bedrijf Favourite Forms. Aanvankelijk gericht op ondersteuning van de afdelingen productontwikkeling van verschillende labels met sizespecs en doorpassen. Later kwam daar de digitale patroonservice bij door de aanschaf van Lectra Modaris 2D.

In 2017 breidde Mathilde haar digitale activiteiten uit door de aankoop van een 3D-module. Waardoor zij nu ook de 2D patronen kan beoordelen op pasvorm en details aan de hand van de virtuele 3D monsters. En zij voor haar klanten veel tijdwinst kan boeken en verspilling kan tegengaan. Helemaal in lijn met de trend van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Mathilde: "Het is zo gek dat deze simulatie nog weinig in onze kledingbranche wordt gebruikt. De 3D tool geeft mij een nog kortere lijn met de klant wat mijn werk nog interessanter maakt. Verder zorgt het voor minder monsters, dus minder pakketjes versturen, minder stoffen gebruiken voor proto ontwikkeling en een simpeler productieproces. Ik merk dat er langzaam verandering in begint te komen. Op het HBO, maar ook op het MBO, waar ik af en toe gastlessen geef, wordt al een aantal jaren aandacht aan deze 3D ontwikkeling gegeven. Mede hierdoor durfde ik de stap te maken om deze dienst ook aan te bieden. En wat is er nu mooier, het oude ambacht omarmen met digitale ontwikkelingen van nu!"

In Favourite Forms komt alles samen wat Mathilde belangrijk vindt. Zij voelt zich betrokken bij elke opdracht en geniet van de vrijheid die zij nodig heeft om te blijven ontdekken. Inmiddels heeft Mathilde zich van ambachtelijk patroonmaker ontwikkeld tot all round fitspecialist.


Heb je een vraag en ben je geïnteresseerd geraakt?
Mathilde gaat graag met je in gesprek.

T 035 78 50 705 / 06 50 23 24 87  

Mathilde Kester, oprichter van Favourite Forms