Met de Fashion-Fit-Formule laat je het pasvormtraject gewoon in Nederland plaatsvinden.

De voordelen:

  • Het zorgt voor flexibiliteit, tijd- en kostenbesparing
  • Eigen patronen bibliotheek waarborgt consistente pasvorm
  • Het geeft de retailer en klant een consistent product
  • Het geeft je organisatie sturing
  • Directe communicatie zonder taalbarrières en verschil in tijdzones
  • Je wordt en blijft eigenaar van de patronen
  • Minder afhankelijk van de producent
  • Vermindering footprint

Basispatroon Ontwikkeling en -Gradatie

Basispatroon Ontwikkeling en -Gradatie - Favourite Forms

Met Basispatroon Ontwikkeling en Basispatroon Gradatie bouwt Favourite Forms je eigen Block Bibliotheek waar je alle ontwerpen per artikelgroep voortaan op baseert. Dit geeft je organisatie sturing, flexibiliteit, tijd- en kostenbesparing. En de retailer en klant een consistent product.

“Waarom hebben we een basispatroon nodig? We hebben toch al een patroon bij de producent liggen van vorig seizoen dat we opnieuw kunnen gebruiken?”

Favourite Forms ziet dat veel kledingmerken met behulp van een sizespec de ontwerpen aanleveren aan de verschillende producenten. Ze vertrouwen erop dat dit garant staat voor genoeg consistentie in pasvorm. Helaas blijkt dat niet het geval! Bij nieuwe collecties gebeurt het vaak dat fabrikanten weer vanaf nul starten met de Model Ontwikkeling. Terwijl voortborduren op de patronen van de bestsellers natuurlijk vele malen logischer lijkt. En wat gebeurt er als je verandert van producent? Ook dan begint het circus opnieuw. Eigenlijk hoeven we je niet uit te leggen wat voor impact dat elk seizoen weer heeft voor de gehele productievoorbereiding...

Basispatroon Ontwikkeling en Gradatie zorgt met de invoering van basispatronen voor besparing op monstering en doorpassessies. En het allerbelangrijkst, met de consistente pasvorm worden je klanten jouw ambassadeurs!

Een waardevolle zoektocht

Met Basispatroon Ontwikkeling en Gradatie gaat Favourite Forms samen met je op zoek naar een universele pasvorm. Aan de hand van de lichaamsmatentabel ontwikkelen we basispatronen in de monstermaat binnen elke productgroep. Deze patronen, de zogenoemde blocks, worden vervolgens vergroot en verkleind voor alle maten. Ze gaan dienen als blauwdruk. Bij elk nieuw ontwerp en elk nieuw seizoen wordt een basispatroon uit de blockbibliotheek gekozen om vervolgens de Model Ontwikkeling te starten. Dit geeft overzicht in pasvorm en ondersteunt het collectioneren.

Met Basispatroon Ontwikkeling en Gradatie heb je voor vele jaren een uniek fundament gelegd voor de fit van je label en verdien je de investering met gemak terug.